2021-10-06 09:59:32• hírek • Bede Emőke

Újabb bűnszervezetre csapott le a DIICOT

Kedden a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) brassói ügyészei egy bűnszervezet létrehozásával és minősített csempészettel kapcsolatban indított ügyben hat gyanúsítottat állítottak elő – közölte kedden a hatóság.

A nyomozóhatóság szerint 2019-ben Brassó megye területén létrejött egy jelentős külföldi kapcsolatokkal rendelkező bűnszervezet, melynek tagjai abból szerették volna megszedni magukat, hogy csempészcigarettát és -alkoholt értékesítenek.


A banda tagjai az elmúlt években számos, jól megszervezett akció révén hozták be a cigarettát, majd juttatták el az árut az „értékesítőkhöz”. Október 4-én azonban a DIICOT ügyészei tetten érték őket: épp akkor csaptak le a szervezet Brassó megyei tagjaira, amikor azok több településre is eladásra váró cigarettát és alkoholt szállítottak ki. Ugyanezen a napon 17 házkutatást is tartottak Brassó, Bihar és Szatmár megye területén, az eredmény pedig nem csekély: elkoboztak 16.772 csomag cigarettát, több mint 1.500 liter, csempészetből származó alkoholt, 296.850 lejt, 149.320 eurót és 1.150 angol fontot.


A DIICOT az őrizetbe vett hat személy ellen kérelmezte a 30 napos előzetes letartóztatást.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: